غار بزنگان، سرخس

نام انگلیسی:  Bazangan Cave   

نام فارسی :  غار بزنگان

 

 

موقعیت جغرافیایی  

این غار که در جنوب غربی «دهکده بزنگان» سرخس واقع شده است، به دوره پیش از میلاد مسیح مربوط می‌باشد و به لحاظ قدمت تاریخی، تحت شماره 659 در زمره آثار تاریخی به ثبت رسیده است.  قدمت این غار به دوره پیش از میلاد مسیح می‌رسد. از لحاظ تاریخی در زمره آثار تاریخی ایران، به شماره ۶۵۹ به ثبت رسیده است.
این غار دارای دهانه کوچکی است به قطر حدود 70 سانتیمتر و رو به اسمان است درون این غار بکر و دور افتاده خبری از استلاکتیت و استلاگمیت های شکسته ویادگاریهای نوشته شده با اسپری و نخ و ریسمانهای راهنما اثری نیست .
در داخل این غار یک مسیر ساده و کوتاه 4 متری وجود دارد که با گرفتن طناب در دست می توان براحتی ان را فرود و صعود کرد . بیشتر مسیر نیز با شیبی ملایم رو به طرف پایین میرود . این غاربر خلاف غار قدیمی بزنگان تقریبا خشک است و و از اب و گل اثری نیست .

فعالیت‌های باستان شناسی گذشته در خراسان نشان می دهد که به لحاظ غنای فرهنگی خراسان هر اقدامی مواجه با کشفی بزرگ و تعیین کننده در تاریخ خراسان گردیده از جمله در سال 1328 که غارهای بزنگان و خونیک مورد بررسی قرار گرفتند. در این سال دیرین‌شناس آمریکا کارلتون س. کان غارهای بزنگان در شمال شرق مشهد و خونیک در جنوب قائن را بررسی کرد و ساکنان این غارها را متعلق به دوران موسترین در حدود 45 هزار سال پیش دانست که گروهی شکار گر بودند.

1 نظر
  1. حکیمه می‌گوید

    سلام خسبه نباشید,اگه لطف کنید اطلاعات بیشتری راجع به این غارها بنویسید یا ایمیل کنید ممنون میشیم….

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.