دالانکوه ۳۹۵۰ متر

   

نام فارسی :  دالانکوه 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : خط الرأس شمال غربی، جنوب شرقی دالانکوه در استان اصفهان و در جنوب شهرستان داران قرار دارد.

بررسی توپوگرافی قله : قله در انتهای شمالی دره ای قرار دارد که امتداد دو رشته کوه از سمت جنوب شرق و جنوب غرب دیواره های آن را ایجاد کرده است. بر روی خط الرأس شرقی قلل 3500 و 3600 متری قرار دارند.

مسیر صعود به قله : با طی 136 کیلومتر از شهر بزرگ اصفهان به آبادی آنالوجه در دامنه غربی قله می رسیم.

ابتدا در حدود دو کیلومتر مستقیم به طرف دره شمالی طی مسیر می کنیم تا به پناهگاه آن می رسیم و در دره مشرف به پناهگاه به تدریج ارتفاع می گیریم. سپس کمی به سمت شرق منحرف شده به سوی گردانه ای مرتفع صعود می کنیم (1). راه با شیب تندی بالا می رود از کنار امتدادهای صخره ای گذشته برگردنه قرار می گیریم. در جلوی چشم ما قله مخروطی شکل صخره ای و پر اُبهت دلانکوه قرار دارد و جلگه وسیع و طویلی بین ما و قله گسترده شده است. این مرتع که گاوچرا نام دارد در حدود چهار کیلومتر به سمت شمال غرب (2) پیش می رود تا به دامنه های سنگی قله می رسد.

در ابتدا با شناسایی مسیر و با سنگ نوردی و با احتیاط کامل از لابه لای صخره ها ارتفاع گرفته، پس از مدت زمان نسبتاً کوتاهی گام بر قله دالانکوه می گذاریم. در قسمت کوتاهی گام بر قله دالانکوه قله مخروطی شکل ((دربید)) به ارتفاع تقریبی 3700 متر در قسمت جنوب غربی قله خشکرود و هشتاد به ارتفاع 3900 متر و در فاصله بسیار دورتری خط الرأس شاهان کوه دُری و خوربه و همچنین کربوش کوه مرتفع، زیبا و باشکوه دیده می شوند.

چشم های آشنا میتوانند حتی قلل هفت تنان ؟؟؟ و جفته زرده را تشخیص دهند. سپس ؟؟؟ دیداری از قلل اطراف از مسیر صعود با دقت فراوان و شناسایی مسیر به دشت گاوچرا و از آنجا با طی این راه به گردنه و با فرودی سریع به کف دره آنالوجه می رسیم.

بهترین زمان برای صعود به قله دالانکوه خرداد ماه می باشد.

وضعیت قله در زمستان : حجم سنگین برف بر روی یال های دالانکوه همچنین درگیری با صخره برای صعود برج اصلی قله از مشکلات صعود زمستانه قله محسوب می گردند.

نظرات بسته شده است.