کوه سردان ۴۰۰۰ متر ( آب سفید )

   

نام فارسی :  کوه سردان 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : تک قله سردان در مرکز رشته زردکوه بختیاری و در شمال قله شاه شهیدان قرار دارد.

بررسی توپوگرافی قله : این قله زیبا و سوزنی از شمال غربی به قلل آب سفید و از جنوب شرقی به شاه شهیدان متصل می گردد.

مسیر صعود به قله : از طریق دریاچه سدّ کوهرنگ و مسیر دره لاسوزو در حالی به سوی چال بهاررو و مسیر عبور و مرور کوچ نشینان بختیاری پیش می رویم که حدود 300 الی 400 متر از کف دره فرعی کوهرنگ بالاتر قرار داریم. لکه های کوچک برف به صورت موازی و بسیار کم عرض در بالای سر ما بر روی یال های چال میشان به سرعت در حال آب شدن هستند. از ورای پهن دشتی سنگلاخی به بلندای قله ای صخره ای صعود کرده از آنجا همچنان به سوی غرب ارتفاع می گیریم. سپس به داخل دره ای با شیب تند سرازیر شده و با تراورس تپه ها بر لبه دیگر آن قرار می گیریم. از این نقطه دیواره بلند شاه شهیدان و سوزنی آسمانی سردان به خوبی دیده می شوند. یال شمال شرقی قله شیبی تند و صخره ای دارد که هنوز کمی برف بر روی آن وجود دارد. راه عشایری بهاررو دیده می شود و از روی لکه های کوچک برف یال جنوب شرقی دیده می شود. از لبه یال پایین رفته با عبور از لابه لای چند قسمت سنگی و صخره ای درا متداد گرده صخره ای شاه شهیدان به کف دره می رسیم و در زیر نواری صخره ای و خاکی چادر کوچکمان به صورت مارپیچ به سمت جنوب و از کنار نوار صخره ای و برفی صعود می کنیم. در حالی که از زیر قله سردان عبور می کنیم در مسیر کوچ روا ارتفاع گرفته به دشت بزرگی در ضلع شمال غربی دیواره شاه شهیدان می رسیم. از مسیر کوچ رو در بین لکه های برف که از آنها جویباران کوچکی جاری است به صورت زیگزاگ در دامنه خط الرأس جنوب شرقی سردان از سنگلاخ ها می گذریم. از اینجا تمامی ارتفاعات بازفت و کوه های ورای دره به چشم می خورند. بر لبه گردنه مرتفع 3700 متری قرار گرفته ایم. راه عشایری از این نقطه برشانه جنوبی قله ارتفاع می گیرد. ابتدا به قله فرعی بلندی به ارتفاع 3850 متر صعود می کنیم. از بلندای این قله فرعی قله نوک تیز سردان در شمال دیده می شود. مسیر کوتاهی را پایین رفته و از سمت مقابل با صعود از یک زبانه برفی به قله سردان زیبا صعود می کنیم. در شمال قلل آب سفید، در غرب بازفت، کوهستان تاراز و تورک و کوه های کیون، در جنوب دیواره عظیم شاه شهیدان، صخره های موازی کلونچین و یال های فرعی چری و کوه سفید دیده می شوند. وقتی در جنوب به ادامه راه مالرو عشایری می نگریم امتداد آن را می بینیم. که پس از قله فرعی سردان از شیب تندی به دره شو و دیناشی در بازفت سرازیر می گردد. مناظر جنگل های بازفت و رودخانه زیبای آن بسیار دیدنی هستند. قدری به شناسایی قلل اطراف پرداخته وسپس مجدداً از قله به سمت جنوب به سوی قله فرعی که به نظر از قله اصلی سردان بلندتر نیز می آید می رویم و از زبانه برفچالی بین دو قله با کلنگ سُخمه نموده و به یخچال شاه شهیدان و سپس به محل چادرهایمان می رسیم.

بهترین زمان برای صعود به قله سردان اواسط مردادماه می باشد. اما برای کسانی که به کهنوردی تکنیکی و توأم با یخ و برف علاقمند هستند اوایل تیرماه مناسب است.

وضعیت قله در زمستان : اگر چه ارتفاع سردان نسبت به سایر ارتفاعات زردکوه کوتاه تر است، لیکن به دلیل قرار گرفتن در گردنه حد فاصل شاه شهیدان و آب سفید در معرض طوفان های شدید و برف سنگین و گاهی اوقات هوای نامساعد قرار دارد. به خاطر ریزش بهمن مسیر صعود زمستانی سردان از طریق یال صخره ای شمال شرقی قله به طور مستقیم تا قله اصلی می باشد.

نظرات بسته شده است.