کوه قوچ ۲۴۶۳ متر (قره آغاج)

   

نام فارسی :  کوه قوچ 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی:کوهستان بزرگ قوچ از شمال به جاده فیروزکوه و از جنوب به منطقه ایوانکی محدود می شود. این ارتفاعات از سمت غرب به رودخانه گیلانی و از سمت مشرق به دره رودخانه دوآب منتهی می شود.

بررسی توپوگرافی قله: مجموع ارتفاعات کوهستان قوچ به صورت شرقی، غربی باقلل متعدد و متنوعی حد فاصل دو بخش گیلان وپارچین قراردارد. مرتفع ترین نقطه آن کوه قوچ به ارتفاع 2463 متردر جنوب شرقی ده هاشمک می باشد.

ویژگی های خاص:در ماه های فروردین هر سال چند دریاچه مصنوعی زیبا درمسیر شمالی قله تشکیل می شود.

مسیر صعود به قله:کوه قوچ از جمله قلل کم ارتفاع پیرامون البز می باشد که تنها در ماه های اولیه سال وپاییزوزمستان صعود بدان مقدوراست.تابستان خشک و گرم نواحی کوهستان قوچ وبی آبی خاصی که بر آن حاکم است،از جمله مشکلات صعود به آن تلقی می شود،اما به عکس درنیمه فروردین ماه اینجا منطقه ای زیبا وخوش آب وهوا است.

ازطریق جاده فیروزکوه،2 کیلومتر پس از شهر دماوند، از طریق جاده خاکی ده هاشمک به این آبادی کوچک باچشمه وقناتی بزرگ وارد می شویم.هوا از لطافت وعطری بهاری ومطبوع پر شده است.به اولین تپه ماهوردر بالای ده صعود می کنیم(1) به راحتی می توانیم قسمت های بسیار وسیعی از البرز سفید پوش را از فیروزکوه و شهمیرزاد گرفته تا توچال و پهنه سار را به خوبی ببینیم.ودر این میان قله دماونداز شکوه وعظمتی وصف ناشدنی برخورداراست.مسیرمان را به سمت جویبار ودره ای در جناح شمالی کوه قوچ که از اینجا به صورت کوه صخره ای سیاه رنگی به نظر می رسد ادامه می دهیم (2) سراسر مسیردر میان دشت هایی است که به تازگی به چشم می آید واز همه جالب ترردپای گربه سان بزرگ سیاه گوش که به خوبی قابل مشاهده است.پس از مدتی به رودخانه رسیده ودر امتداد آن خود را به اولین دریاچه زیبای مسیر می رسانیم.

به دنبال آن به دومین وسومین دریاچه می رسیم و در نهایت درامتداد دره که کف آن را برف نسبتاًسفت ومحکمی پوشانده وارد تنگه می شویم (3).به سمت چپ مسیر برفچال را روبه روی قله بزرگ ادامه می دهیم. مسیر با شیب نه چندان تندی ابتدا به یال شمالی وسپس به قله آن می رسد. چشم اندازه های قوچ، به خصوص البرزدر شمال و کویر بزرگ در جنوب، استثنایی و خیال انگیز است. بهترین زمان برای صعود به قله همان گونه که گفته شد فروردین، اوایل اردیبهشت، آبان و بهمن ماه است.

وضعیت قله در زمستان: بدون شک ورودی دره قوچ بهمن گیر وخطر ناک است وتنها مسیر صعود بدان در زمستان از طریق یال صخره ای شمالی است.حجم سنگین برف حد فاصل ده هاشمک تا کوهستان نیز زیاد و خسته کننده می باشد.

نظرات بسته شده است.