آبشار خور، جاده چالوس

    

نام آبشار:  آبشار خور، جاده چالوس 

 

 

موقعیت جغرافیایی

آبشار خور کرج-جاده چالوس در موقعیت جغرافیایی  E511031 N355409 در استان البرز واقع است.  واژه خور مخفف خورشید است ، روستای خور با داشتن ارتفاع 2800 متری در دامنه غربی قله گندم چال که دارای 3600  متر ارتفاع از سطح دریا در شمال غرب تهران و یکی از مناطق مرتفع البرز مرکزی می باشد و دارای طبیعت منحصر به فرد از نظر منطقه ای است که در تابستان دارای هوای خنک و عاری از رطوبت است و مناطق دیدنی همچون قله ها و دره های سرسبز و پیچ در پیچ و باغهای زیبا را دارا می باشد یکی از شاخص های منحصر به فرد آن آبشار خور است

 

آبشار زیبای خور با ارتفاع 50 متر در مجاورت روستای خور در استان البرز و در فاصله 17 کیلومتری جاده کرج -چالوس  واقع شده است. آبشار از روستای خور  تقریبا 2 کیلومتر فاصله دارد که با طی زمان 30 الی 45 دقیقه از میان درختان زیبای  سیب ترش، گوجه سبز، زردآلو و گیلاس و طبیعت زیبای منطقه به پای آبشار خور خواهید رسید.به دلیل جلوگیری از هدر رفت آب چشمه مسیر نهر آب از نزدیکی آبشار تا روستای خور به وسیله کانال کوچکی هدایت میشود که در میان مسیر دریچه هایی برای تغییر مسیر آب به سمت باغات تعبیه شده است. ارتفاع آبشار در حدود 50 متر است و محل ریزش آب بصورت صخره ای و کاملا عمود بر زمین است.

در فصول سرد سال به دلیل برودت هوا آب آبشار یخ میزنه و منظره واقعا زیبایی رو ایجاد میکنه اما در عوض به دلیل ارتفاع برف رسیدن به آبشار نیز سخت تر میشه.

 

جهت دسترسی به این آبشار زیبا پس از طی مسافت 17 کیلومتر از شهر کرج به سمت چالوس(در حدود 3 کیلومتر قبل از سد کرج) وارد مسیر فرعی آسفالته خوزنکلا میشوید.با طی مسافت تقریبی 17 کیلوتر و گذشتن از خوزنکلا،ارنگه و سیجان به روستای خور میرسید. جاده ارتباطی آسفالت خوبی داره  اما پیچ و خم و شیب زیادی داره در هنگام عبور در این مسیر مراقب باشید مسیر اصلی را گم نکنید به عنوان راهنمایی راه سمت چپ از دوراهی ابتدای راه به خوزنکلا میرسد و باید راه سمت راست را ادامه دهید همچنین در ورودی روستای سیجان نیز راه سمت راست وارد روستای سیجان میشود که باید راه سمت چپ را ادامه دهید. . جاده فوق العاده زیبایی ست و منظره کوهها و ابرها دیدنی ست.

 

قله گندم چال (پهنه سار یا پشته بند) از قلل البرز مرکزی به ارتفاع 3600 متر در بین جاده چالوس و جاده سولقان قرار گرفته است . این قله از شمال به شهرستانک ، از غرب به روستای خور و جاده چالوس ، از شرق به دهکده سنگان و جاده سولقان و از جنوب به منطقه وردآورد منتهی میشود .
برای دست یابی به این  قله از دو مسیر میتوان صعود نمود، از جاده چالوس و روستای زیبای خور و یا از جاده سولقان و سنگان . اما نکته جالب توجه اینجاست که در هر دو مسیر آبشارهای زیبایی وجود دارد که هر رهگذری را برای دیدن خویش فرا میخواند . آبشارهایی که در زمستان زیبائیشان چند برابر میشود . کله قند یخی در پای آبشار، گاه تا ارتفاع 20 متری تشکیل میشود که در نوع خود کم نظیر است .

 

در جاده کرج – چالوس و ارتفاع 2800 تا 3000 متر از سطح دریا واقع شده است. هنوز ، کاملاٌ رسمی نشده است و برای آموزش توصیه نمی‌شود. یک تله ‌اسکی‌ بشقابی دارد و زیر نظر سازمان ایرانگردی و جهانگردی است.

۳ نظرات
  1. پرستو می‌گوید

    از مطلبی که گذاشتین واقعا ممنونم دوست عزیز.

  2. حمید می‌گوید

    خور زیباست

  3. ناصر میزبانی می‌گوید

    درصورت امکان مسیر جی پی اس آبشار خور را به من ارسال فرمایید+۰۹۱۲۱۴۸۵۹۳۹

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.