آبشار ناری، دنا-سی سخت

    

نام آبشار:  آبشار ناری، دنا-سی سخت 

 

 

موقعیت جغرافیایی

آبشار ناری دنا-سی سخت در موقعیت جغرافیایی E5127 N3045 در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع است. مسیر دسترسی به آبشار ناری نیز از منطقه حفاظت شده دنا واقع در سی سخت و از طریق پاسگاه محیط زیست خاریدون است. با سه ساعت کوهپیمایی، از محل پاسگاه به آبشار زیبای ناری خواهید رسید. 8 کیلومتر به سمت شمال غرب شهر سی‌سخت واقع در دامنه کوه دنا به دشتی سرسبز  که نمایی از چهار قله اصلی دنا به نام‌های قزل‌قلعه، برج آسمانی، مورگل و قاش‌مستان را برفراز خود دارد خواهید رسید. دراین دشت سرسبز زیردرختان بلوط و بنه می‌توان رقص علفزارها را به نظاره نشست و از ابهت وعظمت قله دنا لذت برد. قله‌ای که اگرچه ازشهر سی‌ سخت قابل مشاهده نیست اما اینجا به راحتی، ما را با دامنه ها و تپه های پر شیبش آشنا و نیزهمراهی می‌کند. برای رسیدن به آبشار دره ناری منطقه‌ای زیبا بنام بن‌ رود وجود دارد که دو آبشار دره ناری و توف شاه در آن قرار دارند.این آبشاردر 6 کیلومتری جنوب منطقه امن حفاظت شده دنا با موقعیت طبیعی ویژه و ارتفاع تقریبی 40 الی 70 متر و آب نسبتاً فراوان خصوصاً در فصل بهار منظره بسیار جالبی را پدید می آورد.

 

از ۲مسیر می توان به این۲ آبشار صعب العبور رسید. مسیر اول که بیشتر مورد استفاده اهالی سی سخت می باشد مسیر بسیار زیبا و دیدنی دره(تنگ) کلنجه و عبور از دشت کپیری می باشد که از میان انبوه باغات دره کلنجه و دشت سرسبز و خاطره انگیز کپیری گذشته و صحنه هایی بدیع و رویایی رادر ذهن هر بیننده برجای خواهد گذاشت.مسیر دوم مسیری است که بیشتر مورد استفاده گردشگران قرار می گیرد از گردنه خاریدون می گذرد ( تا نزدیکی پاسگاه محیط بانی خاریدون را که دارای جاده خاکی است می توان با وسیله نقلیه رفت) سپس پیاده وارد مسیر دره بنرود می شویم.این دره دره ای است بسیار زیبا با طبیعتی بکر و دست نخورده و چندین دره عمود بر این دره زیبا مثل تنگ حرا – بلیو – سیلاری – ناری و ….وجوددارد که هر کدام از این دره های فرعی دارای طبیعتی بسیار دیدنی وبکرهستند.در این دره حیات وحش بصورت پویا وجود دارد و حیواناتی از قبل گراز ، بز کوهی ، یوز و سیاه گوش و خرس وجود دارند که باعث شدند از طرف مجامع ذیربط جهانی نیز به عنوان زیستکره جهانی اعلام شود.اغلب گردشگران نیز برای دسترسی به این دره بکر و زیبا مسیر گردنه خاریدون را انتخاب می کنند چون تا نزدیکی پاسگاه محیط بانی آن با وسیله نقلیه قابل دسترسی است و از سر گردنه تا رسیدن به کف دره بنرود نیاز به وقت زیادی نخواهد داشت.

 

مسیر دسترسی به آبشار بسیار فریبنده و راهها مشابه به هم و بسیار صعب العبور است.  همراهی راهنما ومجهزات کوهنوردی و توشه کافی بین راه الزامی میباشد وگرنه دشواریهای سنگینی را متحمل خواهید شد. چون آبشار پشت چند تپه دنبال هم فرار گرفته که شیب آنها زیاد است و کل منطقه شبیه به هم، گمراه کننده به انضمام خستگی زیاد میباشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.