منطقه شکار ممنوع سهند

نام انگلیسی: Sahand hunting prohibited region     

نام فارسی :  منطقه شکار ممنوع سهند

 

 

موقعیت جغرافیایی

این منطقه اگر چه از نظر فراهم آوری شرایط زیستگاهی برای برخی از گونه های حیات وحش و آبزیان و نیز برخورداری از شرایط بالقوه تفرجگاهی حائز اهمیت فراوانی است ولی ارزش و اعتبار سهند بیشتر به خاطر منابع آب فراوان و وسعت و غنای مراتع آن میباشد.  

 

موقعیت
دامنه رشته کوههای سهند به عنوان بخشی از سلسله جبال البرز در جنوب استان آذربایجانشرقی و شرق دریاچه ارومیه با وسعت 135000 هکتار بین E5445 تا E4922  و N3743 تا N3802  موقعیت منطقه شکار ممنوع سهند را مشخص میکند .

 

 تاریخچه
منطقه شکار ممنوع سهند از سال1379 به عنوان منطقه شکار ممنوع با هدف حفظ زیستگاه  و گونه مهم قوچ و میش ارمنی تحت مدیریت قرار گرفته است .

 

 قابلیتهای توریستی
سهند را بدلیل انبوهی گیاه و چمن و گل و مرتع عروس کوهستانهای ایران میگویند زیرا سطح تمام منطقه کوهستانی پوشیده از گیاه و چمن و گل و مرتع است . سهند در بهار گلزاری بی بدیل است و همچنین در دامنه های کوهستانی سهندو زیباترین دره های آبرفتی همراه با روستاها و باغها و کشتزارها و جلوه های شگفت پدید اورده است و نیز قله های سهند پذیرای تعداد زیادی از کوهنوردان و عاشقان طبیعت میباشد .

 

 زیستگاهها و حیات وحش
از زیستگاههای مهم این منطقه رودخانه لیقوان زیستگاه گونه حمایت شده ماهی قزل آلای خال قرمز میباشد . همچنین سهند به عنوان یکی از ارتفاعات بلند استان در کنار زیستگاههای مختلف و متنوع با دیگر مناطق کوهستانی استان نظیر سبلان و قره داغ و کنتال رقابت میکند . از گونه ها جانوری شاخص منطقه می توان قوچ و میش ارمنی و خرس قهوه ای و سیاه گوش و گربه وحشی و گرگ و روباه معمولی و شغال را نام برد و از پرندگان مهم نیز میتوان به کبک معمولی و کبک چیل و بلدرچین و باقرقره و انواع پرندگان شکاری اشاره کرد .

 

پوشش گیاهی
مراتع سهند شامل انواع گون ها و گونه هایی از درمنه و گند میان علوفه ای و گونه های مرغوب لگومینوز و نیز انواع درختان و درختچه های خشکی پسند سامل بنه و ارس و بادام کوهی و زرشک بوده و از نظر پوشش گونه های چوبی دارای زالزالک و تعداد بسیار کمی گلابی وحشی میباشد .

پوشش گیاهی شاخص منطقه میتوان گرامینه:فرفیون و مریم گلی و اسطو خودوس و خوانواده شقایق :شنگ و غازیاغی و ختمی و گون معرفی نمود .

 

 مدیریت
این منطقه زیر نظر شهرستان اسکو توسط محیط بانی اسکو و پست حفاظتی اربط و پست حفاظتی ذنجناب تحت عنوان منطقه شکار ممنوع سهند اداره و مدیریت میشود .

 

برای مشاهده نقشه هوایی منطقه کلیک کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.