منطقه شکار ممنوع گود غول، سیرجان

نام انگلیسی:  God-e Ghool hunting prohibited region    

نام فارسی :  منطقه شکار ممنوع گود غول

 

 

موقعیت جغرافیایی

منطقه شکار ممنوع گود غول در موقعیت حغرافیایی N2924 E5510 در استان کرمان واقع است. این منطقه در غرب کوبر نمک سیرجان در ۴۰ کیلومتری غرب شهر سیرجان و در حاشیه شمالی منطقه حفاظت شده ، بهرام گور( استان فارس ) واقع شده است . مساحت منطقه تقریباً ۵۰۱۷۵ هکتار و بلندترین ارتفاع آن کوه سیاه می باشد که ۲۷۱۵ متر بلندی دارد و کم ارتفاع ترین منطقه دشتی آن دشت چاه هنزاء از سطح دریا ۱۷۳۰ متر ارتفاع دارد که در شرق منطقه واقع شده است . در داخل منطقه آبشخورهایی به صورت طبیعی وجود دارد مانند چشمه چک چک، لیس آب  و چاه پت،در بعضی ماههای سال آّبشخور چاه پت توسط خانوار کوچرو اشغال می گردد . در این مدت شکار منطقه از دو چشمه دیگر استفاده می نماید . اخیرا توسط اداره حفاظت محیط زیست سیرجان چند مورد آبشخور مصنوعی (حوضچه زیر زمینی ) احداث گردیده و مشکل کمبود آب را جبران نموده است . گرچه گوشه ای از منطقه حفاظت شده بهرام گور موسوم به کوههای زیارت و همجوار منطقه گود غول در این قسمت قرار دارد و از نظر پوشش گیاهی قرینه منطقه گود غول است ولی در سطح شهرستان سیرجان منطقه گود غول استعداد بیشتری در نگهداری حیات وحش دارد .

 

حیات جانوری: منطقه دارای کل و بز ،قوچ و میش، گرگ و روباه و جبیر است در این منطقه کبک و تیهو فراوان دیده می شود و پرندگانی مانند عقاب طلایی ،سارگپه پا بلند ،دلیجه،شاهین ، کبوتر چاهی ،کوکر شکم سییاه ،چکاوک محلی ،زاغ بور و هوبره قابل مشاهده می باشد.

 

پوشش گیاهی منطقه در بیشتر بخشهای آن خصوصاً کم شیب سر دشتی و نیز اعظم نواحی کوهستانی را گیاه درمنهبه صورت یک گونه غالب تشکیل داده است که به همراه آن گیاه قیچ نیز با پوشش کم یا زیاد دیده می شود درختچه قوسک نیز بهصورت نسبتاً پر تراکم روییده است . در این منطقه درختچه کهکم و بنه دیده می شود در مجموع تعداد ۲۰۶ گونه گیاه اوندی مشاهده می شود .

 

گیاهان مرتعی که بیش از سایر گونه های گیاهی دیده می شوند درمنه،قیچ، کل قیچ، شور،آنغوزه ،آویشن و انواع گیاهان علفی و دارویی دیگر و گیاهان درختی و درختچه ای شامل درختچه قوسک که به صورت نسبتا پرتراکم روئیده و گونه های کهکم ، بنه ، بادام کوهی، تنگرس،هوم ، جنگلهای بنه ، بادام و تگرس که در بین درختان و درختچه ها نمود بیشتری داشته و زیبایی خاصی به منطقه داده است . آثار کاوش جهت استخراج سنگ معدن در منطقه موجود است ولی به لحاظ ارزش اکولوژیک فعلا از کارکرد معدن ممانعت به عمل آمده است.

۴ نظرات
  1. احمد می‌گوید

    خیلی زیبا و عالی بود و مسئولین دلسوز منطقه هم خیلی خوب مارو راهنمایی کردن تا بتونیم از تمام زیبایی های این منطقه بازدید کنیم

  2. مهرداد می‌گوید

    تشکر میکنم از اقای محسن علیپور ک واقعا وظیفه شناس و در حفظ منطقه کوشا میباشند

  3. علی می‌گوید

    باسلام وخسته نباشید.تشکرمیکنم ازآقای محمود علیرضایی سرپرست منطقه شکارممنوع گودغول واقعا فردی فعال ودوست دار طبیعت است

  4. پيمان می‌گوید

    با سلام وخسته نباشید .به نظره من این منطقه محیط بسیار خوبی برای کوهنوردی وعکاسی از مناظر وحیوانات کم نظیر است.با تشکر از دوست خوبم هادی که اینجا را به من معرفی کرد .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.