کوه های آب سفید ۴۰۵۰ متر

   

نام فارسی :  کوه های آب سفید 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : ارتفاعات آب سفید در جناح شمالی زردکوه بختیاری و در قسمت غربی دریاچه سدّ کوهرنگ قرار دارند.

بررسی توپوگرافی قله :خط الرأس اصلی زردکوه که در واقع واسطه اتصال قله شاه شهیدان به قله سردان می باشد پس از چال بهاررو ارتفاع گرفته و پس از تشکیل چندین قله فرعی و گردنه آب سفید به قله آن می رسد، سپس به قلل ایلوک و هفت تنان در شاخه صالی زردکوه می پیوندد. در نقطه ای که قله آب سفید قرار دارد خط الرأس فرعی از آن جدا شده و به طرف جنوب شرقی در بالای دریاچه سدّ کوهرنگ تشکیل چند قله را می دهد. این شاخه به خط الرأس آب سفید مشهور است که در مرتفع ترین نقطه خود به قله اصلی 4000 متری آب سفید می رسد.

مسیر صعود به قله : تاسیسات سد کوهرنگ را پشت سر گذارده از پل سرریز آب کارون نیز گذشته و در امتداد دره چال بهاررو، به سم قله سوزنی سردان به پیش می رویم. رودخانه نسبتاً پر آبی در کف دره جاری است. راه پاکوب مشخصی که در واقع مسیر صعود به شاه شهیدان و پناهگاه چال میشان می باشد از این مسیر می گذرد. این راه مالرو مسیر عشایری است که هر ساله دربهار از خوزستان به کوهرنگ می آیند. به تدریج به ابتدای تنگه می ریم. اینجا آغاز خط الرأس قلل آب سفید است. از رودخانه سرد عبور کرده و در سوی دیگر از لابه لای صخره های آهکی و خاکی به سمت لبه یال ارتفاع می گیریم (1). و پس از مدت زمان کوتاهی دست و پنجه نرم کردن با صخره های خوش فرم میان راه که برای صعودی ساده و راحت مناسبند و عبور از میانه های خاکی حائل بین سنگ ها به لبه یال می رسیم. از شیب سنگلاخی تند بالا کشید و به اولین قله آب سفید می رسیم. سپس از قله کمی ارتفاع کم کرده، از کنار برفچال کوچکی می گذریم و در سربالایی سنگلاخی آن به سوی قلل دوم و سوم آب سفید ارتفاع می گیریم نوک این قله ها همچون سوزنی های کوچکی از لبه خط الرأس به سمت شرق فاصله گرفته اند و در میان خود تشکیل برفچال هایی را داده اند که با شیب بسیار تندی به سمت دریاچه سد کوهرنگ سرازیر هستند. از قلل فرعی آب سفید نیز عبور کرده و به قله 3900 متری آن می رسیم. با فرود از جناح شمالی آن قله اصلی و بزرگ آب سفید را پیش رو داریم. دراینجا از پشت لبه تیغه ای و سنگی یک قله فرعی دیگر با دقت گذشته و سپس با طی کردن آخرین قسمت سربالایی، مسیر خود را به سمت قله آب سفید بزرگ به ارتفاع تقریبی 4000 متر ادامه می دهیم. دیدار دره و پهن دشت یخچالی پشت قله و دیواره پرابهت و هرم عظیم قله هفت تنان تا مدتی ما را شگفت زده می کند.

در غرب، قلل متعددی که از محل گردنه آب سفید گله وار به دنبال هم تا سوزنی سردان ادامه دارند منظره ای شگفت را پدید آورده اند. پس از استراحت و دیداری از این قلل از طریق یال کوتاه غربی قله که به نزدیکی گردنه آب سفید می رسد، از روی برفچال کوچکی سُر خورده با احتیاط به زیر گردنه می رسیم. از اینجا درامتداد رودخانه کوچکی با ادامه راه دوباره خود را به چال بهاررو می رسانیم که به نوبه خود این راه نیز مسیری زیبا برای صعود به قله آب سفید به حساب می آید. بهترین زمان صعود به قله آب سفید در اوایل مرداد می باشد.

وضعیت قله در زمستان : زمستان های آب سفید همراه با برف طوفانی است و صعود به آن با حجم سنگین برف کوبی و خطر ریزش بهمن به داخل بهار رو توأم است.

نظرات بسته شده است.