کوه های سهند ۳۶۰۰ متر و جام ۳۶۵۰ متر

   

نام فارسی :  کوه های سهند 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی: مجموعه قلل سهند، جام و سلطان و چند قله فرعی کوچکتر که در جنوب شهر تبریز و شمال مراغه قرار دارند و دریاچه بزرگ ارومیه سراسر قسمت های غربی این مجموعه را پوشش می دهد.

بررسی توپوگرافی: قلل منفرد سهند و جام به صورت ذوزنقه ای جدا از سایر ارتفاعات این منطقه در منتهی الیه جنوبی این کوهستان و از طریق شمال به وسیله دشت بایندر به قله سلطان متصل می گردند.

مسیر صعود به قله: سهند را عروس کوه های ایران می نامند. وجود دشت های پر از گل و سرسبززارها و جویباران در فصول متعدل سال مهر تاییدی بر این ادعاست. اوایل بهار هر سال، زمانی که مراغه را به سمت شمال رو به سوی قخ بولاغ، نقطه ای در دامنه جنوبی سهند، پشت سر می گذاریم، سراسر دشت ها را پر از آلاله های وحشی و گل های زرد و نیلوفرها و شقایق های زیبا می یابیم. جاده پر افت و خیز خاکی را تا این نقطه فراموش نشدنی دامنه جنوبی سهند طی می کنیم. هوای بسیار خنکی پوست صورت را نوازش می کند که بوی مطبوع گل ها آن را پر کرده است. در شمال قخ بولاغ و در کنار مسکن عشایر دامدار منطقه، ذوزنقه بزرگ با نوارهای باریک و طویل برف به خوبی دیده می شود و ما می توانیم از هر جا که بخواهیم به قله سهند صعود کنیم. ولی ما در ابتدا کمی به سمت غرب متمایل شده از سبز زارها با شیب ملایم عبور می کنیم (1) و از طریق یال نسبتاً پرشیب جناح غربی خود را به قله سهند می رسانیم. باد خنکی از سمت شمال می وزد و قله مخروطی سلطان در شمال دیده می شود. دشت اهی بی کرانی قله را در بر گرفته اند. چشم های تیزبین در ورای دشت بستان آباد توده سفید سبلان را به خوبی تشخیص می دهند. برروی خط الرأس به سمت شرق (2) حرکت خود را ادامه می دهیم تا به آرامی بر قله جام داغی گام نهیم.

بهترین زمان برای صعود به قله اردیبهشت و خردادماه است.

وضعیت قله در زمستان : دشت های پهناور در اطراف سهند پذیرای حجم سنگینی از برف در زمستان هستند و برای رسیدن به یکی از دو جناح یال غربی یا شرقی قله که برای صعود مناسب هستند کوهنوردان را با مشکل برف کوبی طولانی مواجه می کنند.

نظرات بسته شده است.