کوه چری ۴۰۷۰ متر ( رشته زرد کوه بختیاری )

   

نام فارسی :  کوه چری 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : قلل چری به صورت مجموعه ارتفاعاتی پیرامون قله مرکزی آن که به رشته زردکوه بختیاری متصل است، در غرب دره رودخانه کوهرنگ و شمال غرب منطقه عشیره نشین بیرگان قرار دارد. دره بازفت در غرب از جمله عمیق ترین دره های این رشته محسوب می شود.

بررسی وتوپوگرافی قله : مجموعه قلل 4000 متری چری توسط گردنه مرتفع 3800 متری شمالی به قلل زرین کوه و سپس کلونچین و از جنوب به گردنه چری متصل می باشند.

مسیر صعود به قله : هنوز لکه ابرهای کوچک و بزرگی شهرکرد را در بر دارند که در زیر آسمان نیلگونش به سوی فارسان، در حرکتیم. فارسان شهرستانی کوچک است در دشتی وسیع در شمال رشته کوه سالدران. پس از این شهر در ادامه جاده آسفالته به بخش کوچک عشایری چلگرد، شورآب می رسیم. منظره بخش با فوران سرچشمه کوهرنگ از کنار تونل بزرگ آن جزو مناظر اولیه ورود به زردکوه بختیاری است. از طریق جاده سد دوم در امتداد رودخانه زیبای کوهرنگ و در پی گردنه ای مرتفع از جناح غربی زری کوه وکوه لیله به منطقه بیرگان که زیستگاه عشایر بهداروند است وارد می شویم. سپس از پل رو به روی آبادی کوچک کلیکان گذشته و در نزدیکی عشیره نشین کلونچی اسکان می یابیم.

اینجا مکان بی نظیری است. عظمت زردکوه و قلل آن به خوبی هویداست. در کنار کلونچی رودخانه ای از برف های ابدی چری جاری است. شبی را در این مکان سپری کرده و صبح زود به سوی غرب در امتداد رودخانه کمی به جلو می رویم. سپس در مناسب ترین نقطه از آن به سختی عبور کرده، برروی تپه ماهوارهای ماربره قدم می گذاریم. عشایر قندعلی در این مکان سکنی دارند. از روی یال این تپه ماهورها ارتفاع می گیریم. هوای پاک آبی رنگ و لکه های کوچک و بزرگ برف در قعر دره ها، صخره های صاف و یک دست طوسی رنگ، و سرسبزی و طراوت دشت در یر سقف نیلگون آسمان از جمله مناظر بی بدیل زردکوه به شمار می روند. مسیر از میان چندین دهلیز پرشیب که اطراف آن را صخره های بزرگی احاطه کرده ارتفاع گرفته و سپس از شیب ابتدایی آن کاسته می شود و آنگاه برروی پهن دشت مرتفعی با ارتفاعی در حدود 3600 متر قرار می گیریم. این دشت را به سوی غرب و سپس اندکی در جهت جنوب ادامه می دهیم. از قله اصلی خبری نیست و فقط قللی تپه وار در منتهی الیه غربی دیده می شوند. ما زیاد جلو نمی رویم. به پهنه وسیعی از برف می رسیم. به سوی جنوب کاملاً تغییر جهت داده از طریق یال بلندی بر قله ای مرتفع به نم چری شرقی صعود می کنیم. ارتفاع چری شرقی به اندازه 10 الی 20 متر بلندتر از سایر قلل چری است و این را به سختی می توان از فراز آن تشخیص داد. در روبه روی ما به سمت غرب الی 7 قله مرتفع به نام چری غربی دیده می شوند که چری شرقی از طریق یالی به آنها متصل می شود. از فرصتی که داریم استفاده کرده از روی برف های سفت فراز یال عبور کرده رو به سوی غرب به قله مرتفع چری غربی نیز صعود می کنیم. حال از این نقطه به اطراف می نگریم.

دره بازفت با تکه درخت های جنگلی و رودخانه ای آبی رنگ که در ته آن جاری است دیده می شود. در شمال، قلل سرافراز کلونچی و در جنوب، قله مخروطی و دیواره ای به ارتفاع 4000 متر و کوهستان میلی به وضوح پیدا هستند. از اینجا کوه های زاگرس پشت به پشت یکدیگر تا خوزستان ادامه دارند. هوای مطبوعی بر قله حاکم است. با دیدار و شناسایی قلل اطراف این بار به سوی شمال ادامه حرکت داده پس از صعود به قلل شمالی چری که دارای مناظرچون قلل قبلی می باشند از سراشیبی یک پهنه برفی به پایین سرازیر شده به دره ای وسیع در زیر قله چری شرقی می رسیم. امتداد یال شمالی چری را که دنبال کنیم. به ماربره و کلونچی باز می گردیم. بهترین زمان برای صعود به قلل چری اواخر تیرماه می باشد.

وضعیت قله در زمستان : چری نیز چون سایر قلل زردکوه بختیاری سردسیر، طوفانیو پربرف می باشد. راه دسترسی به قله طولانی و با حجم سنگین برف و بهمن همراه است.

نظرات بسته شده است.