سنجابک درختی

نام علمی : Dryomys nitedula

نام انگلیسی:  Forest Dormouse  

نام فارسی: سنجابک درختی

 

 

پراکندگی

 (سنجابک جنگلی)
(ترکی: آغاج سی‌چانی) (مازندرانی: دارموش)
مشخصات: جثه کوچک تر از اشگول است . دو نوار چشمی سیاه که تا جلوی چشم ها ادامه دارد در صورت این حیوان به طور مشخص مشاهده می شود . چشم ها درشت اند . گوش ها کوچک ولی از بین موها قابل رویت می باشند . دم بلند و پشمالو است . ان سنجابک به رنگ های مختلفی مشاهده می شود ، در نواحی جنگلی رنگ موهای پشت قهوه ای زیتونی و زیر بدن زرد روشن است ولی در نواحی باز ، رنگ شپت خاکستری متمایل به زرد و زیر بدن سفید است .
 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 80 تا 130 میلی متر ، دم 80 تا 95 میلی متر ، پا 19 تا 24 میلی متر ، وزن 28 تا 55 گرم .
 

زیستگاه: این حیوان در مناطق جنگلی و یا درخت زارها و باعات واقع در زیستگاه های مختلف زندگی می کند . با تازگی نیز در جنگل های ارس واقع در کوهستان های مرتفع شمال بحنورد و همچنین در باغ های انار منطقه کویری  " رباط پشت بادام " و منطقه حفاظت شده " بوروئیه " در استان یزد توسط مولف مشاهده شده است .
 

پراکندگی: در اکثر مناطق کشور به جز سواحل جنوبی ، خوزستان و سیستان و بلوچستن زندگی می کند .
پراکنش جهانی: اروپا ، آسیای مرکزی ، عربستان .
 

عادات: شباهت زیادی به اشگول دارد . شبگرد است ، گاهی در طول روز نیز مشاهده میشود . بسیار چابک است می تواند قاصله دو متر از درختی به درختی دیگر بپرد . غالباً به صورت انفرادی زندگی می کند . خواب زمستانی دارد ولی در برخی از مناطق و حتی کوهستان های مرتفع در طول زمستان نیز مشاهده می شود . در موقع خواب زمستانی خود را به حالت گرد شبیه توپ در می آورد . لانه را در بین شکاف سنگ ها ، سوراخ درختان یا َآیانه متروک پرندگان ایجاد می کند . این لانه کروی شکل است و 15 تا 25 سانتی متر قطر دارد . سنجابک ها کمتر دست آموز می شوند و معمولاً به محض تماس دست انسان با آنها به وسیله دندان های پیشین تیزشان گاز می گیرند.
 

غذا: از میوه ، دانه ، و سایر مواد گیاهی و نیز حشرات ، تخم و جوجه پرندگان کوچک تغذیه می کند .
 

تولید مثل: معمولاً یک بار در سال تولید مثل می کنند . مدت آبستنی حدود 25 روز است و دو تا هفت بچه می زایند . در 16 روزه گی چشم ها باز می شوند ، چهار تا پنج هفته وابسته به مادرند و بعد از گذراندن اولین زمستان تولید مثل می کنند .

۵ نظرات
  1. مهسا می‌گوید

    سلام یکی ازین سنجابکا زخمی پیدا کردم آوردمش خونه ک خوب شد ببرم رهاش کنم ولی چند روز بعدش در قفس باز کزد و زیر کابینتا قایم شده نمیتونیم بگیریمش چندماهه این طوری واسش اب و غذا میزاریم چ جوری میتونم بگیرمش؟

  2. طاهری می‌گوید

    اگر از این جانور در خانه نگه داری میکنید بهتره هر چه سریعتر اونو به کابنبک حیات وحش پارک پردیسان تهران تحویل دهید. اونجا مرکز باز پروری حیات وحشه و نیروهای متخصص کمک می کنن که جانور بتونه به طبیعت برگرده.

  3. حامد می‌گوید

    سلام یدونه از این سنجابک ها اومده توی ویلای ما .ما هم نمیتونیم بگیریمش نگرانیم از گرسنگی بمیره حیوان خدا.باید چیکار کنیم؟؟؟

  4. فائزه می‌گوید

    با سلام من یکی ازاین سنجابکا دارم میخواستم بدونم میتونم تو جنگلای شمالی ازادش کنم؟البته اهلی شده به جای امنو غذای اماده عادت کرده فکرنکنم زنده بمونی توطبیعت

  5. میلاد خسروی می‌گوید

    نام انگلیسی صحیح این گونه Forest Dormouse است.
    با تشکر از زحمات شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.