منطقه شکار ممنوع تالاب استیل، آستارا

نام انگلیسی:  Steel wetland hunting prohibited region    

نام فارسی :  منطقه شکار ممنوع تالاب استیل 

 

 

موقعیت جغرافیایی

 

این تالاب در فاصله 5/2 کیلومتری شهرستان آستارا واقع گردیده است. تالاب استیل در موقعیت جغرافیایی N382146 E485106 در استان گیلان واقع است. این تالاب به دلیل برخورداری از امتیازات فراوان از جمله امنیت نسبی، کمی عمق آب هر ساله پذیرای پرندگان مهاجر می باشد. این تالاب از جهت نزدیکی به جاده، تنوع چشم‌اندازهای طبیعی همچون کوهستان، جنگل و مزارع و کشتزارهای اطراف دوچندان می‌شود. ضلع‌غربی تالاب، پوشیده از جنگل و پوشش‌های سبز گیاهی است و در ضلع شرقی آن درختان توسکای شناور منظره بسیار جالب توجهی را بوجود آورده است که در بهار و تابستان استراحتگاه مسافران بوده و از نظر گردشگری یکی از جاذبه‌های مهم تلقی می‌شود. از ویژگی‌های مهم این تالاب وجود ماهیان مشهوری مانند کپور و اردک ماهی است همچنین این تالاب طبیعی جایگاه پرندگان کمیاب بوده که برای زاد و ولد از اروپای مرکزی، ماورای خزر و مناطق قطبی به این منطقه مهاجرت می‌کنند که مهم‌ترین آن چنگر نوک‌سرخ است.

 

مساحت این منطقه در حدود 48/142 هکتار بوده و در سال 15/7/1381 توسط سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد و در تاریخ 15/1/87 به مدت 5 سال دیگر نیز مورد تمدید قرار گرفت. حجم آب این استخر به طور تقریبی یک میلیون متر مکعب و آب آن نیز عمدتاً از نزولات جوی تامین می گردد. این تالاب از شمال به روستای غلام محله و شالیزارهای روستای عباس آباد از جنوب به روستای دربند از شرق به جاده آستارا به تالش و از غرب به دامنه های کوه آستارا منتهی می گردد.

 

پوشش گیاهی این منطقه عمدتاً شامل درختان توسکای قشلاقی به همراه نی و گیاهان علفی می باشد. تالاب از درختان متعددی پوشیده شده که منظره دلپذیری را به آن بخشیده است.

این منطقه بدلیل تجمع تعداد زیادی از پرندگان مهاجر بویژه پرنده حمایت شده قو در سال 1372 پیرو درخواستهای مکرر مردم آستارا منطقه شکار ممنوع اعلام گردید. در این سال بیش از 3000 قو از انواع گنگ و فریادکش تالاب استیل و مناطق همجوار آن را بعنوان زیستگاه زمستان گذرانی انتخاب نموده بودند . مناسبترین زمان بازدید از این منطقه در تابستان و بهار و همینطور ایام نوروز می باشد . ضمناً مناظر بدیع و زیبای تجمع پرندگان در فصول مهاجرت دیدنی و تماشایی می باشد .

 

اهمیت اکوتوریستی این تالاب از نظر نزدیکی به جاده ، تنوع چشم انداز های طبیعی همچون کوهستان ، جنگل وکشتزارهای اطراف دوچندان می شود .این تالاب علاوه بر اهمیت زیست محیطی دارای ارزشهای اقتصادی و اجتماعی بسیاراست . قرار گرفتن بین جاده و کوه استیل و همجواری با هتل بین المللی و جاذبه های توریستی آن است . تالاب در فصل مهاجرت پرندگان، پذیرای هزاران پرنده مهاجر به این آبگیر است که ارزش های پرنده نگری را نیز به آن می افزاید. حاشیه تالاب با پوشش درختان توسکا احاطه شده که بر زیبایی آن افزوده است. پیشروی انسان به سمت تالاب و ازدحام جاده باعث کاهش مهاجرت پرندگان شده است. این تالاب به فاصله 177 کیلومتر از مرکز استان واقع است .جزء 61 منطقه مصوب سازمان میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان گیلان می باشد . در این طرح در مساحت 300 هکتار با سطح بین المللی جزء منطقه نمونه گردشگری شناخته شده است و مطالعات آن توسط مشاور در دست انجام می باشد.

 

مناسبترین زمان بازدید از این منطقه در تابستان و بهار و همینطور ایام نوروز می باشد. ضمناً مناظر بدیع و زیبای تجمع پرندگان در فصول مهاجرت دیدنی و تماشایی می باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.