سیاه خروس

نام علمی : Tetrao Mlokosiewiczi

نام انگلیسی:  Caucasian Black Grouse    

نام فارسی: سیاه خروس

 

 

پراکندگی

مشخصات ظاهری: این پرنده، 40 تا 48 سانتیمتر طول دارد و جثه اش بزرگ است. پرنده ی نر سیاه با جلای سبز آبی، زیر بال ها سفید و گرد با انخنای به درون، دم دو شاخه، دو لکه ی سفید روی شانه ها  یک لکه ی قرمز تاج مانند بالای هر چشم دیده می شود. پرنده ی ماده کوچکتر از نر است و به رنگ قهوه ای خرمایی با راه راه عرضی تیره ی بسیار؛ زیر تنه ی خاکستری، دم بسیار کوتاهتر از نر، که انتهایش مستطیلی شکل است و قرمزی بسیار کوچک و غیر واضح، بالای چشمش دیده می شود. پروازی پر سر و صدا دارد و هنگام نمایش های جنسی، که اوایل غروب و صبح زود انجام می گیرد. پرنده ی نر با سرو صدا، جست هایی در هوا، تا ارتفاع 5/1 متر می زند.

صدا: صدای این پرنده ازگلو برمی آید که در نرها شبیه «چر- چر » و سوت مانند و در ماده ها با صدای نسبتا بلند، شبیه مرغ شنیده می شود.

زیستگاه : این پرنده در حاشیه ی جنگل ها و مناطق کوهستانی و مرافع به سر برده و رد زیر بوته های کوتاه با پای صخره ها آشیانه می سازد. در ایران؛ به تعداد متوسط در شمال آذربایجان شرقی دیده می شود.

حفاظت: این پرنده در زمره ی پرندگان حمایت شده است، اما به اقدامات بیشتر حفاظتی، خصوصا از آشیانه و جوجه ها نیاز دارد.


 

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.