غراب گردن قهوه ای

نام علمی : Corvus Ruficollis

نام انگلیسی: Brown Necked Raven    

نام فارسی: غراب گردن قهوه ای

 

 

پراکندگی

مشخصات ظاهری: این پرنده 50 سانتیمتر طول دارد و اندکی کوچکتر از غراب بوده و به واسطه ی بال های نسبتا بلند تر و باریکتر سر کشیده تر و منقار لاغرتر که اغلب هنگام پرواز آن را رو به پایین می گیرد و رنگ مسی تیره ی پس گردن و سر شناخته می شود. دم در انتها سه گوش است وغالبا پرهای میانی دم از حاشیه ی پرهای دم بیرون زده است. شکل سه گوش انتهای دم غراب مثلثی تر است. هنگام استراحت بال ها به انتهای دم می رسند در حالی که درغراب به نظر بسیار کوتاه می آید. پرنده ی جوان فاقد رنگ مسی قهوه ای گردن است.

صدا: صدای این پرنده کم عمق تر از غراب بوده و به صورت «رآآرک» شنیده می شود.

زیستگاه: این پرنده در مناطق کوهستانی، بیابان ها، نواحی نیمه بیابانی، تپه ماهورهای لم یزرع، سواحل زمین های زراعتی خشک وگاهی نیز در اطراف روستاها به سر برده و روی صخره ها، سنگ ها ی بیرون زده و خرابه ها آشیانه می سازد. در ایران بومی وفراوان است و احتمالا در سراسر کویر لوت و نواحی جنوبی آن تولید مثل می کند.

حفاظت: چنین به نظر می رسد که این پرنده در حال حاضر، نیازی به حفاظت ندارد اگرچه، باید وضعیت جمعیت و پراکندگی مورد بررسی قرار گیرد.

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.