نوک پهن

نام علمی : Anas Clypeata

نام انگلیسی:  Shoveler    

نام فارسی: نوک پهن

 

 

پراکندگی

مشخصات ظاهری: این پرنده، 51 سانتی متر طول دارد. هر دو جنس به واسطه ی منقار بزرگ بیل مانند شان از سایر اردک ها متمایزند و در هنگام استراحت و شنا سر را پایین نگه می دارند. در پرنده ی نر، سر به رنگ سبز تیره و براق؛ سینه سفید، شکم و پهلوها بلوطی و رو تنه کاملا سیاه و سفید است. همچنین پیش بال ها آبی مایل به خاکستری، آینه بالی سبز رنگ و دمگاه سیاه است اما انتهای پرهای دم سفید است. پرنده ی ماده و جوان ها ، روی آب، شبیه ماده ی سر سبزند، با این تفاوت ، که منقارشان بزرگ و در پرواز در رنگ پیش بال آبی روشن تر است. شکم قهوه ای زیر بال به رنگ سفید چرکی است. در فصل تولید مثل، نرها شبیه ماده ها می شوند. با این تفاوت، که رنگ آبی پیش بال نر، روشن تر است.

صدا: این پرنده، عمدتا آرام است، اما در بهار، پرنده ی نر، سدایی شبیه «گه – دونگ-گه- دونگ» و پرنده ی ماده صدای «په-ات» دارد.

زیستگاه: این پرنده؛ در مناطق تالابی، باتلاقها، دریاچه ها و گاهی نیز در سواحل دریاها، که پوشش گیاهی فراوان دارند، به سر می برد. در ایران، زمستان ها فراوان است.

حفاظت: میزان شکار این پرنده، باید مورد توجه جدی قرار گرفته و از شکار بی رویه اش جلوگیری شود.

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.