هوبره

هوبره‌ از پرندگان‌ بسیار‏‎ ‎زیبا و باشکوه‌ کویرهاست‌‏‎.طول‌ بدنش‌ از نوک‌منقار تا انتهای‌‏‎‎ دم‌ ، حداکثر به‌ 65 سانتی‌متر می‌رسد‏‎.نر و ماده‌‏‎ شبیه‌ هم‌ هستند ، ولی‌ نرها حدود 10‏‎‎ درصد از ماده‌ها بزرگتر‏‎ می‌باشند‏‎.هوبره‌ نر دارای‌ دمی‌ نسبتا بلند و بالهایی‌ باریک‌ در‏‎ ‎هنگام ‌پرواز است.‌‏‎ دو رشته‌ پرهای‌ زینتی‌‏‎ سیاه‌ و سفید در حاشیه‌ گردن‌ دارند ‏‎که‌‏‎
سیاهی‌‏‎ آنها در پشت‌ گردن‌ به‌ خوبی‌ مشخص است. زمینه‌ پر و بالشان‌ خاکی‌ رنگ‌ است ‌‏‎که ‌در زیر‏ ‎بالها کم‌ و بیش‌ سفید می‌شود. سر و تاجی‌ با رگه‌های ‌سیاه‌ و سفید بر زمینه‌ای ‌‏‎خاکی‌ رنگ‌‏‎ دارند و بالای‌ دمشان‌ خاکستری‌ ‎با رگه‌های‌ عرضی‌ تیره‌تر است‌‏‎. نرهای‌‏‎ نابالغ‌ شبیه ماده‌ به‌ نظر می‌رسند‏‎,اما پرهای‌ زینتی‌‏‎ حاشیه‌ گردن‌ ماده‌ها کمتر است.‌‏‎

هوبره‌ها سه‌ زیر گونه ‌به‌ قرار زیر دارند:

1_ ‌‏‎Chlamydotis undulata

2_‏‎Ch.‎ undulata fueraventurae undulata

که‌از زیرگونه‌ اولی‌ کوچکتر است‌ و در جزایر قناری زندگی‌ می‌کند.

3_‏‎Ch.‎ undulata macqueenii

که‌ در آسیا وجود دارد.‏‎ زیرگونه‌ اخیراز بقیه‌ زیرگونه‌ها بزرگتر است‌‏‎.

هوبره‌ای‌ که‌ در ایران ‌‏‎دیده‌ می‌شود ، از این‌ زیرگونه‌ می‌باشد.‏‎

زیستگاه :
هوبره‌ها درعرضهای‌ جغرافیایی‌ متوسط تا‏‎ پایین‌ و در نواحی ‌مدیترانه‌ای‌ ، استپی‌ ، و مناطق نیمه‌ بیابانی‌ و با نواحی‌ باز و بدون‌ پوشش‌ و یا پوششهای‌‏‎ بیابانی ‌‏‎ حداکثر بوته‌ای‌،دشتهای ‌خشک‌ که‌ پوشش‌ گیاهی‌ آنها ‎‏‏2 متر باشد و‏‎ (اغلب گز و تاغ‌‏‎) به‌ صورت‌ پراکنده‌ و در نواحی ‌دور افتاده‌ زندگی‌ می‌کنند‏‎.
تغذیه:‌‏‎

هوبره‌ پرنده‌ای‌ همه ‌چیزخوار است‌ و از بذرها ، دانه‌ها و شاخه‌های‌ نازک‌ ،برگ‌ و گل‌‏‎گیاهان‌استفاده‌ می‌کند.البته‌ جانورانی‌‏‎ ‏‎همچون‌ ملخ‌ ، آخوندک‌ ، سوسک‌ ، کرم‌ ، ‏‎عنکبوت‌ ، مورچه‌،مارمولک‌ و حتی‌ مار را نیز می‌خورد اما اغلب خوراکش‌ را برگ‌لگجی‌ ، کنار ، خارشتر ، دانه،میوه‌ گیاهان‌‏Allium، گندم‌ و جو و بعضی‌ ازدانه‌های‌ روغنی‌‏‎ که‌ بیشتر در دسترس‌ است‌ ، تشکیل‌ می‌دهد‏‎.

نظرات بسته شده است، اما بازتاب و پینگ باز است.