کوه قزل ارسلان ۳۲۵۰ متر

   

نام فارسی :  کوه قزل ارسلان 

 

 

موقعیت جغرافیایی

موقعیت جغرافیایی : برج صخره ای قزل ارسلان در رشته کوه های الوند و در جناح شمالی این سلسله جبال در شمال غربی شهر همدان قرار دارد.

بررسی توپوگرافی قله : قله قزل ارسلان توسط گردنه ای در قسمت جنوب شرقی به قله دائم برف به ارتفاع 3450 متر و از سمت شمال به قلل کوه کرکسین به ارتفاع 2959 متر و از جناح غربی به ارتفاعات 2549 متری سوخته متصل می شود.

مسیر صعود به قله : از شهر همدان به سوی شمال به آبادی بزرگ مریانج و سپس با طی کردن 10 کیلومتر راه آسفالته به روستای برفین وارد می شویم. کوچه باغ های روستارا به سوی شمال غربی پیموده از باغ های سرسبزی که درختان زیادی دارند عبور می کنیم (1). در سمت چپ رودخانه بزرگ روستا، از طریق راه کاملاً مشخصی به تدریج خود را به یال قله تپه مانند دائم برف نزدیک کرده و سپس به جای صعود بر بلندای آن از مسیر مالرو در کمرکش کوه دائم برف به صورت تراورس تپه ها و دره های کوچک رو به سوی قله مخروطی و نوک تیز قزلارسالان در حالی رهسپاریم (2). که نمای زاویه دار جناح شرقی و جنوبی آن به خوبی مشخص می باشد. به تدریج ارتفاع مسیر بیشتر می شود. بر گردنه مرتفعی رسید (3) و از یال مضرس آن با گام های ممتد از لابهلای صخره ها خود را به بلندای قزل ارسلان می رسانیم. ارتفاعات بکر کرکسین با صخره های سیاه رنگ در شمال و کوه بزرگ دائم برف و قله مخروطی کلاغ لان در افق جنوبی قابل رؤیت هستند. روستاهای زیبادی از فراز قله دیده می شوند و دشت های تویسسرکان را تا امتداد دامنه های زاگرس به خوبی می توان دید. هوای سرد شده است و لکه های کوچک ابر جای خود را به ابراهای سیاه رنگی داده اند. به تدریج باران آغاز می شود که در این ارتفاع به صورت پودر برف سبک و نرم بر زمین می نشیند. به آرامی به سوی عمق دره برفین از مسیر صعود شده در حرکت هستیم و زمانی به روستا می رسیم که کاملاً خیس شده ایم. بهترین زمان برای صعود به قله قزل اسلان در اواخر اردیبهشت ماه و اوایل خردادماه میباشد.

وضعیت قله درزمستان : با توجه به شرایط طوفانی حاکم بر رشته الوند و همچنین صخره ای بودن قله قزل ارسلان صعود بدان در زمستان با کمی مشکل به انجام می رسد.

نظرات بسته شده است.