خفاش بال سفید (خفاش کول)

نام علمی : Pipistrellus Kuhlii

نام انگلیسی: Kuhl's Pipistrelle   

نام فارسی: خفاش بال سفید (خفاش کول)

 

 

پراکندگی

مشخصات: گوشک هلالی شکلی دارد که از نصف طول گوش کوتاه‌تر است. دندان‌های فکی بسیار کوچک و از بیرون به سختی قابل دیدن است. دم به وسیله پرده دمی پوشیده شده ولی مهره آخر دم به طور مشخص بیرون است. انگشت شست کوتاه است. رنگ موهای پشت، قهوه‌ای و موهای سطح شکم روشن‌تر است. در لبه پرده‌های بالی و دمی حاشیة سفید رنگی دیده می‌شود.

 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 40 تا 51 میلی‌متر، دم 30 تا 40 میلی‌متر، ساعد 32 تا 369 میلی‌متر، وزن 5 تا 10 گرم.

 

زیستگاه: داخل اماکن مسکونی، شکاف دیوارها، سوراخ درختان، در زمستان علاوه بر آن داخل غارها و شکاف سنگ‌ها.

 

پراکندگی: در ایران از اکثر مناطق گزارش شده است.

پراکنش جهانی: اروپا، آسیا و آفریقا

 

عادات: در اوایل غروب شروع به پرواز می‌کند و گاهی در روشنایی روز نیز دیده می‌شود. معمولاً در ارتفاع دو تا هفت متر و گاهی در ارتفاع بیشتری (حدود 14 متر) پرواز می‌کند. اغلب با پرستوها در حال شکار دیده می‌شود. پرواز سریع و همراه با چرخیدن و پیچ و تاب زیاد است. در فصل زمستان به خواب زمستانی فرو می‌رود. گاهی اوقات برای پیدا کردن مکان مناسب جهت زمستان خوابی مهاجرت می‌کند.

 

غذا: اغلب در اطراف چراغ‌های برق به شکار حشرات کوچک و در حال پرواز اقدام می‌کنند. مانند پرستو، نوشیدن آب در حال پرواز انجام می‌گیرد.

 

تولید مثل: جفت‌گیری در فصل پاییز شروع می‌شود. دارای تأخیر باروری است. مدت آبستنی بستگی به درجه حرارت محیط دارد و بین 50 تا 60 روز است. معمولاً دو بچه می‌زاید. بچه‌ها تا 50 روزگی وابسته به مادرند و در یک سالگی بالغ می‌شوند. طول عمر خفاش بال سفید حدود 10 سال است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.