خفاش دم‌ موشی کوچک

نام علمی : Rhinopoma hardwickei

نام انگلیسی: Lesser Mouse-tailed Bat    

نام فارسی: خفاش دم‌ موشی کوچک

 

 

پراکندگی

مشخصات: جثة متوسط و گوش‌های نسبتاً بزرگ و پهنی دارد. گوشک بزرگ، دم دراز و باریک، پرده دمی کوتاه است و فقط قسمت کمی از قاعده دوم را می‌پوشاند. رنگ موها در قسمت پشتی کرم متمایل به خاکستری و زیر بدن کرم روشن است.

 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 43 تا 75 میلی‌متر، دم 55 تا 70 میلی‌متر، ساعد 45 تا 63 میلی‌متر.

 

زیستگاه: مناطق گرم، خشک و بدون درخت، اغلب در شکاف سنگ‌ها و قسمت روشن جلوی غار مشاهده می‌شود.

 

پراکندگی: در ایران از جنوب اهواز تا دریاچه پریشان واقع در کازرون پراکندگی دارد. مناطق کوهستانی شهرستان نیک‌شهر در بلوچستان یکی از نقاطی است که می‌توان این خفاش‌ها را مشاهده نمود.

پراکنش جهانی: شرق و شمال آفریقا، جنوب آسیا.

 

عادات: در اواخر غروب پرواز می‌کنند و به تندی بال می‌زنند. به صورت انفرادی یا دسته‌جمعی زندگی می‌کنند. در محل زندگی فضولات انباشته شده زیادی به چشم می‌خورد که نشانه زندگی چندین نسل است.

 

غذا: از حشرات کوچک تغذیه می‌کنند.

 

تولید مثل: در اواخر زمستان جفت‌گیری می‌کند. رشد جنین بلافاصله شروع می‌شود. مدت آبستنی 95 تا 100 روز است، یک بچه می‌زاید. دوران شیرخوارگی حدود دو ماه است. ماده‌ها در نه ماهگی و نرها در 17 ماهگی بالغ می‌شوند.

1 نظر
  1. میلاد خسروی می‌گوید

    با عرض سلام و خسته نباشید، عرضم به حضورتون که نام علمی صحیح این گونه Rhinopoma hardwickei می باشد. با تشکر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.