خفاش گوش موشی بزرگ

نام علمی : Myotis myotis

نام انگلیسی: Mouse-eared Myotis   

نام فارسی: خفاش گوش موشی بزرگ

 

 

پراکندگی

مشخصات: این خفاش و خفاش جنگلی بزرگ از بزرگ‌ترین خفاش‌های خانوادة خفاش‌های شامگاهی می‌باشند. گوشکِ بلند و نوک‌دار این خفاش وجه تمایز آن با خفاش جنگلی بزرگ و خفاش سروتین است که شباهت زیادی به این گونه دارند.

 

اندازه‌ها: طول سر و تنه 80 تا 85 میلی‌متر، دم 50 تا 60 میلی‌متر، ساعد 59 تا 64 میلی‌متر ( اندازه‌گیری از پنج نمونه انجام شده است،.

 

زیستگاه: غارهای نسبتاً روشن.

 

پراکندگی: در ایران این‌گونه نخستین‌بار توسط نگارنده در غارهای تخته‌دوزی واقع در 10 کیلومتری شمال غربی ماکو مشاهده شد.

پراکنش جهانی: مناطق وسیعی از اروپا و آسیا.

 

عادات: اواخر غروب در ارتفاع بالا شروع به پرواز می‌کند. پرواز آن آهسته و مستقیم است. معمولاً پس از مدتی پرواز به استراحت می‌پردازد. اغلب به صورت اجتماعی زندگی می‌کند و گاهی نیز به صورت انفرادی دیده می‌شود. در اروپا محل زندگی تابستانی تا زمستانی آنها فاصله زیادی از هم دارد (خفاش‌هایی که در مسکو علامت‌گذاری شده بودند، در شمال یونان مشاهده شده‌اند).

 

غذا: از حشراتی مانند سوسک و پروانه تغذیه می‌کند.

 

تولید مثل: جفت‌گیری در پاییز شروع می‌شود و دارای تأخیر باروری است. طول دوره آبستنی حدود 60 روز است. معمولاً یک بچه می‌زاید. بچه‌ها در یک سالگی بالغ می‌شوند. طول عمر حدود 13 سال است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.