سوسن مار بیابانی

نام علمی : Telescopus rhinopma

نام انگلیسی: Desert cat snake    

نام فارسی: سوسن مار بیابانی  

 

 

پراکندگی

این مار به دلیل فراوانی و جمعیت زیاد و گستردگی زیستگاه در خطر انقراض قرار ندارد. پراکندگی این مار در غرب پاکستان، جنوب ایران و جنوب غربی افغانستان گزارش شده است. در ایران در استانهای مرکزی، سیستان و بلوچستان، خراسان، سمنان، فارس و کرمان گزارش شده است. زیستگاه مار از ارتفاع 700 متر تا 1700 متر متغیر است. در ترکمنستان و ایران به ندرت یافت می شود و مار نادری است. زیستگاه مار در مناطق خشک کوهستانی و صخره ای است. مهمترین تهدید این مار تخریب زیستگاه به شمار می رود. این مار در ایران در سال 1991 توسط لطیفی زنده گیری و شناسایی شد.

 

مشخصات : سر پهن و گردن كاملا مشخص ، مردمك چشم عمودی ،‌ پولك پیشانی طویل و قسمت خلفی آن متصل به چشم ، ظاهرا دارای دو پولك بینی یا نیمه تقسیم شده (Nasal semidivided)، دارای یك یا دو پولك جلو چشمی و دو یا سه پولك عقب چشمی ، پولك گونه ای در زیر پولك جلو چشمی و متصل به چشم ، لب بالا دارای 8 یا 9 پولك و لب پائین 9 یا 10 پولك، پولكهای گیجگاهی 2 یا 3+3 یا 4 عدد ، پولك سطح پشتی 19 و به ندرت 21 ردیف ، پولكهای سطح شكمی 201 تا 220 و سطح زیرین دم 50 تا 69 عدد ، پولك مخرجی منفرد و به ندرت منقسم .
حداكثر طول 74 سانتیمتر ، دم 11 سانتیمتر .
تغذیه از مارمولكها ، شب و صبح زود در تعقیب شكار هستند و روزها در زیر سنگها مخفی می شوند .
 

زاد و ولد : تخمگذار .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.