تالاب سولقان (سولگان، سوله جان)

نام انگلیسی:  Solghan wetland    

نام فارسی :  تالاب سولگان  (سولقان)

 

 

موقعیت جغرافیایی

تالاب سولگان در نزدیکی گندمان در استان چهار محال و بختیاری قرار دارد. این تالاب بیش از هشت کیلومتر مربع مساحت دارد که عمق آب آن در گذشته متجاوز از یک متر بود. و به همین دلیل محل مناسبی برای زندگی مرغان آبی بود و انواع مختلف پرندگان مهاجر را به خود جلب می‌کرده ولی به علت عدم توجه کافی و بهره‌برداری های نامعقول و غیراصولی از آب و زمین های حاشیۀ این تالاب، تعداد پرندگان مهاجر رو به کاهش گذاشته و فضای زیبای آن تخریب شده است. از انواع پرندگانی که در این تالاب مورد شناسایی قرار گرفته‌اند می‌توان به چنگر، یوزگنبی، قورقور و قزل غاز اشاره کرد.

تالاب سولقان در موقعیت جغرافیاییE315837 و N504711 در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد.این تالاب زیبا و با شکوه در 70 کیلومتری شهرکرد در مسیر شهرکرد به ایذه قرار گرفته و دارای اکوسیستمهای زیبایی است. حضور عشایر ومهاجرت و زیست پرندگان مهاجر و رویش گلهای رنگارنگ در برخی فصول سال زیبایی این مکان را چند برابر کرده. تالاب از دو بخش شرقی و غربی تشکیل شده که تالاب غربی به ولگان نیز شناخته می شود.

تالاب سولقان (سولگان) با مساحتی حدود 115 هکتار به دلیل قرار گرفتن در ضلع جنوبی جاده چهارمحال بختیاری به خوزستان به لحاظ گردشگری وزیست محیطی از اهمیت ویژه ای برخورداراست.تالاب سولقان در زمان پر آبی یکی از مناطق ارزشمد زادآوری پرندگان آبزی به خصوص اردک ها بوده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.