مرور رده

مساجد استان خراسان شمالی، جنوبی و رضوی

مسجد جامع، تون

مسجد جامع تون ، که امروزه بیشتر مسجد جامع قدیم نامیده می ‌شود ، از جمله نقاط دیدنی شهر فردوس می ‌باشد که در محوطه باستانی تون در جنوب غربی این شهر قرار دارد. مسجد جامع تون متعلق به دوره سلجوقیان بوده ‌است و…

مسجد کبود، گنبد

بنای اصلی مسجد را از کارهای دوره سلجوقی می‌دانند که نادرشاه افشار نیز به نوبه خود، بیوتات و ایوان‌های اطراف آن را ساخته‌است. در اطراف پیشخوان مدخل مسجد، کتیبه‌ای سنگی به خط نستعلیق مربوط به دوره قاجار نصب…

مسجد جامع، نیشابور

در وسط دیواره جنوبی ایوان ‚ محراب مسجد در یک طاقنمای عمیق با قوس مقرنس کاری شده قرار دارد. طاقنمای محراب فعلی ‚ یک نیم هشت ضلعی با ازاره‌ای مرکب از کاشی آبی و سفید است که احتمالا مربوط به دوره صفوی است بر بالای محراب…

مسجد پامنار، سبزوار

این مسجد در زمان حمله حمزه بن آذرك خارجی خراب شده بود و مردم قصبه سبزوار برای اقامه نماز جمعه و اعیاد به مسجد خسرو گرد می رفتند تا اینكه در بین مردم خسرو گرد و سبزوار در رویت و مشاهده هلال و عید بودن ان روز اختلاف و نزاعی واقع شد.…

مسجد خسروشیر(منار مسجد)، سبزوار

1. موقعیت‌ این مسجد در میان روستای باستانی خسروشیر - كه در جغرافیای تاریخی خراسان حافظ ابرو ذكر شد - قرار داشت. در حال حاضر، این مسجد میان دو روستای جدید خسروشیر و عباس‌آباد، و در فاصله‌ تقریبی 95 كیلومتری شمال غرب…

مسجد آق قلعه‌، سبزوار

1. موقعیت‌ در فاصله‌ 80 كیلومتری شمال غرب سبزوار و مجاور روستای حاجی آباد، بقایای شهری تاریخی به نام آق‌قلعه قرار دارد. در میان حصار این شهر، مسجدی نسبتاً‌ بزرگ وجود دارد كه به مسجد آق قلعه شهرت یافته است.…

مسجد جامع سده، قاین

این مسجد واقع در میانه آرین شهر در کناررباط قدیمی سده قرار دارد. متاسفانه امروز از رباط اثری باقی نمانده است. تاریخچه بنا به دوره صفویه بر می گرددو دخل و تصرفاتی در قسمت انتهایی شبستان در دوره پهلوی انجام شده است .مسجد جامع سده از نوع…

مسجد جامع زهان، قاین

مسجد جامع زهان در طول دوره های تاریخی تحت تاثیر دو عامل زلزله و سیل چندین مرتبه تخریب و بازسازی شده است که آخرین بار در سال 76براثر زلزله ویران گردید.بنای اولیه این مسجد د ردوره صفویه احداث گردیده است. موقعیت آن در بخش میانی زهانی و در…

مسجد جامع دشت بیاض، قاین

دشت بیاض به عنوان یکی از نقاط مهم تاریخی دارای عناصر باستانی ویژه ای است . به استناد قدیمی ترین سند وقفی موجود دراداره اوقاف و امور خیریه خضری دشت بیاض بنای اولیه ساخت این مسجد به 920هجری قمری می رسد.بانی آن امیر رفیع الدین بود . این…

مسجد جامع خضری، قاین

این بنای تاریخی مذهبی به استناد کتبیه سر در آن در سال 1230 هجری قمری توسط فردی بنام میر سمیع بنا شد. بنای اولیه آن با خشت و گل بوده و در سال 1341توسط کربلائی حسن بهشتی تجدید بنا گردید اما در زلزله 9شهریور 1347تخریب ومجددا در سال…