آبشارهای دره اندرس، جاده چالوس

    

نام آبشار:  آبشارهای دره اندرس، جاده چالوس 

 

 

موقعیت جغرافیایی

آبشارهای دره اندرس چالوس-جاده کرج در موقعیت جغرافیایی E5112 N3613 در استان البرز واقع است.  اندرسم دره ایست در شمال غربی گچسر ، جنوب غربی سیاه بیشه و حاشیه غربی گردنه کندوان در جاده چالوس به کرج. مختصات جغرافیایی ۳۶ درجه و ۱۱ دقیقه و ۵۰ ثانیه شمالی و ۵۱ درجه و ۱۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه شرقی میباشد.دره اندرسم در حقیقت شامل سه دره بزرگ است که شروع آنازدره اندرسمبوده،پساز گدشتن از دره "اولا" و "دره چهارباغ" ، به دهکده کوچک "چهارباغ" در کیلومتر پنج جاده "دزدبند" به "دلیر" ختم می شود.روستاهای چهار باغ و دلیر و الیت توسط یک جاده خاکی به طول تقریبی ۱۰ کیلومتر به روستای دزدبن در کنار جاده چالوس وکمی مانده به مرزن آباد متصل می باشد.

 

به خاطر شرایط خاص جغرافیایی منطقه امکان بارش باران حتی در فصل تابستان نیز که فصل مناسب برای پیمایش این دره است وجود دارد، و از طرفی حوزه آبریز این دره بسیار وسیع است. بنابر این به تیمها توصیه اکید میشود حتما شرایط آب و هوایی منطقه را قبل از اجرای برنامه بررسی کنند. بارها پیش آمده است که بارش های نه چندان شدید حتی در ارتفاعات بالا باعث بروز سیل و ایجاد دشواری در اجرای برنامه و یا حتی بروز حادثه برای نفرات تیم شده است. پوشش گیاهی دره شتمل درختان توسکا ، توس ، راش ، بلوط ، شمشاد ، افرا ، نارون ، شابلوط و الوی جنگلیبطور پراکنده و بوته های تمشک  و توت فرنگی است.

 

برای حرکت از مسیر گردنه کندوان، لازم است قبل از تونل و در سمت چپ وارد جاده کنار گذر تونل شویم. در مسیر گردنه کندوان به سمت بالاترین نقطه ارتفاع می گیریم و در دوراهی بین راه، باز هم مسیری را انتخاب می کنیم که ما را به ارتفاع بالاتری هدایت می کند. بعد از ۲۰ دقیقه طی مسیر در جاده فرعی به ساختمانهای مخروبه ای می رسیم که مربوط به مخابرات است. این جا آخرین نقطه ای است که می توان با ماشین مسیر را طی نمود. در ادامه ابتدا مسیر به سمت غرب میباشد که مسطح گاهاً با سربالایی ملایم است، سپس روی یالی به سمت جنوب غربی به حرکت ادامه داده، بعد ازحدود  2ساعت به سمت شمال غربی ادامه مسیر می دهیم. بعد از آن مسیر سراشیبی تقریبا تند دارد که به بستر رودخانه منتهی می شود.بعد از رسیدن به بستر رودخانه که مجموعا در حدود 4 ساعت زمان نیاز دارد، یک ساعت و نیم نیز باید در بستر رودخانه پیمایش مسیر کرد تا به ابتدای دره رسید.


مسیر دیگر که از روستای آزادبر شروع می شود در انتهای یک جاده فرعی از جاده چالوس قرار دارد. این جاده با تابلو به طرف غار یخ مراد در نزدیکی روستای حسنکدر مشخص شده و به طرف غرب از نزدیکی روستای کهنه ده و از زیر دهانه غار یخ مراد می‌گذرد و در ادامه به روستای آزاد بر می‌رسد. در این مسیر، راه پا کوب با پیچهای پشت سر هم به طرف غرب و شمال به گوسفندسرای مرد آبادیها می‌رسد که چند خانواده افغان درون چادرها در آن زندگی می‌کنند. در نزدیکی این محل که به دره اندرس اشراف دارد، کف مسطح دره دریاچه‌ای پر شده از رسوبات است و یک نیزار وسیع در وسط آن قرار دارد.

 

 شهرت اندرس به آبشارهای آن است. در مسیر اندرس که گاه از میان جنگل و گاه از بین دیواره های بسیار بلند و صخره ای می گذرد، آبشارهای زنجیره واری وجود دارد که مسافر اندرس راهی جز فرود یا پرش از دل آنها ندارد. این آبشارها که تعدادشان حدود 30 رشته کوچک و بزرگ است از 5 تا 25 متر ارتفاع دارند و با فرود از هر کدام آن ها، دیگر راه بازگشتی نیست. بیشتر آبشارهای اندرس رنگ هیچ انسانی را به غیر از کوهنوردان حرفه ای به خود ندیده اند. وجه تسمیه اندرس به زیستگاه دیرینه خرس قهوه ای مازندران در جنگل های سیاه بیشه باز می گردد. اندرس، کلام خلاصه شده و واژه آمیخته ای از اندرخرس یا دره خرس است. تنگه های باریکی با 5 الی 15 متر عرض، که دو طرف آن ها را دیواره هایی با بیش از هفتاد متر ارتفاع محاصره کرده است و پیرامون آن ها را آبشارهایی بلند حراست می کنند. لازمه گذر از این دره آشنایی کامل به فنون کوهنوردی و صخره نوردی و تسلط به روش های فرود و مهارت درگیری با سنگ است. عبور از این دره و آبشارهای آن به مبتدیان ابدا توصیه نمی شود زیرا در گذشته شاهد حوادث دردناکی بوده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.