آبشار دربندسر، فشم

    

نام آبشار:  آبشار دربندسر، فشم 

 

 

موقعیت جغرافیایی

آبشار دربندسر در موقعیت جغرافیایی N360210 E512838 در استان تهران واقع است. این آبشار به همراه دره زیبای آن 3 کیلومتر بعد از شمشک به سمت دیزین و در سمت راست جاده در کنار یک پیچ 180 درجه ای جاده قرار دارد که در سمت چپ جاده نیز امتداد این دره از روستای دربندسر آغاز می شود که هم از روستا و هم از میانه راه و از جاده می توان از زیباییهای این دره بهره برد . پوشش گیاهی این دره کوهستانی و بدون وجود باغات در مسیر و دارای سبزه زار و بوته های کم ارتفاع و گلپر به همراه آفتاب شدید و هوای خنک در تابستان است. کل مسیر راهپیمایی از کنار جاده حدود 1 ساعت زمان خواهد برد. ادامه این دره یکی از مسیرهای صعود به قله کلون بستک است. قله کلون بستک با ارتفاع 4200 متر یکی از قلل مرتفع البرز مرکزی است. صعود به این قله به طور معمول از طریق مسیر جنوبی و گردنه دیزین میسر است. همچنین می توان از روستای دربندسر و از طریق صعود از دره به قله دست یافت که البته مسیر دشوارتری است.

 

دربندسر روستایی در بخش رودبار قصران از توابع شهرستان شمیرانات استان تهران می‌باشد. این روستا در شمال بخش رودبار قصران قرار دارد که پیست اسکی بین‌المللی دربندسر در آن قرار دارد. دربندسر در دامنهٔ جنوبی کوه «کلون بستک» و جنوب دیزین و در کنار رود واقع است. کلون بستک، با ارتفاع ۴۲۰۰ متر این روستا را در دامان خود جای داده و تصویری زیبا از به هم تنیدن زندگی انسانی و طبیعت را به وجود آورده‌است که چشم از دیدنش سیر نمی‌شود. یکی از سرشاخه‌های مهم رودخانهٔ جاجرود در دربندسر واقع می‌باشد. این سرشاخه از دو درهٔ معروف به «تل تنگه» در شمال شرقی، و درهٔ «کهوگریه» در جنوب غربی (شرق دیزین) سرچشمه می‌گیرد. سرشاخهٔ تل تنگه که از کلون بستک سرچشمه می‌گیرد، در جنوب شرقی دربندسر به درهٔ دربندسر می‌پیوندد. سرشاخهٔ «کهوگریه» در جنوب غربی دربندسر (شرق دیزین)، از «قل قل چشمه» سرچشمه می‌گیرد و پس از گذشتن از ملک‌آباد درمانش، تنگه میشک، پره و بندگاه، با پیوستن آب «چشمهٔ سیاوش» به آن در دره دربندسر در جنوب‌شرقی با آب «تل تنگه» یکی شده به سمت دورود سرازیر می‌شود و به سمت جیرود و میگون جریان می‌یابد. تل تنگه در شمال شرقی و چشمهٔ سیاوش دو محلی هستند که گردشگران را به سوی خود می‌کشند. این دو محل از گردشگاه‌های معروف دربندسر هستند.

 

در معادن زغال‌سنگ «قل قل چشمه» که هم زمان با معادن گرمابدر، آب نیک، لالان و دیزین فعال بوده‌است مشغول به کار بوده‌اند. امروزه در دربندسر از کشاورزی و محصولات آن خبری نیست، سردرختی‌هایی مانند سیب، گلابی، گیلاس و… مانند گذشته وجود ندارد. چون زمین‌های کشاورزی و باغ‌های میوه، تبدیل به ویلا، شده‌است. امروزه تعدادی از مردم این آبادی از زمین‌های باقی‌مانده، برای کاشت انواع گل استفاده می‌کنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.