دلفین معمولی پوزه‌ دراز

نام علمی : Delphinus Capensis

نام انگلیسی:  Long-Beaked Common Dolphin  

نام فارسی: دلفین معمولی پوزه‌ دراز

 

 

پراکندگی

مشخصات: در گذشته این دلفین و دلفین معمولی پوزه‌كوتاه را كه به‌تازگی مشخص گردید در آب‌های ایران وجود ندارد را تحت یك گونه به‌نام D. Delphis می‌شناختند. ولی در بررسی‌های مورفولوژیكی، ژنتیكی و خصوصیات جمجمه مشخص گردید كه آنها دو گونه‌ی مجزا هستند. در این دلفین تعداد دندان‌ها در هر طرف آرواره‌ی بالا و پایین 47 تا 67 عدد ولی در دلفین معمولی پوزه‌كوتاه 41 تا 54 عدد است. ضمناً در این دلفین دندان‌های آرواره‌ی بالا یك تا دو جفت بیشتر از آرواره‌ی پایین است. رنگ پشت سیاه، زیر شكم سفید، پهلوها زردرنگ، باله‌های سینه‌ای نسبتاً پهن و به رنگ خاكستری است.

 

اندازه‌ها: طول بدن حدود 5/2 متر، وزن 150 كیلوگرم.

 

پراكندگی: در ایران خلیج فارس و دریای عمان.

 

پراكنش جهانی: سواحل چین و اقیانوس هند.

 

عادات: به‌صورت اجتماعی زندگی می‌كند. بسیار بازیگوش است. در موقع شنا به‌طور كامل از آب بیرون می‌پرد. گاهی نیز در حال موج‌سواری مشاهده می‌شود.

 

غذا: از ماهیان كوچك نظیر ماهی ساردین و اسكوئیدها تغذیه می‌كند. معمولاً در عمق 40 متری به جست‌وجوی غذا می‌پردازد.

تولیدمثل: در آب‌های گرم جفت‌گیری می‌كند. پس از 11 ماه یك بچه می‌زاید. در سه‌سالگی به سن بلوغ می‌رسند. طول عمر حدود 40 سال است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.