دلفین گوژپشت

نام علمی : Sousa Chinensis

نام انگلیسی:  Indo, Pacific Hump, Backed Dolphin  

نام فارسی: دلفین گوژپشت

 

 

پراکندگی

 (دلفین خال‌دار، دلفین سربی)

مشخصات: جثه‌ی متوسط، پوزه‌دراز و استوانه‌ای شكل است. در ناحیه‌ی پشت، معمولاً برجستگی قوزمانندی دارد كه باله‌ی پشتی مثلثی‌شكل كوچكی بر روی آن قرار گرفته است. رنگ بدن متفاوت، از سفید سربی متمایل به قهوه‌ای تیره تا صورتی، زیر بدن روشن‌تر است. در سنین مختلف نیز رنگ تغییر می‌كند. در تقسیم‌بندی‌های جدید، دلفین خال‌دار كه بر روی بدن لكه‌هایی شبیه كك‌ومك دارد را همان دلفین گوژپشت می‌دانند.

 

اندازه‌ها: طول بدن حدود دوونیم متر، باله‌ی سینه‌ای 30 سانتی‌متر، باله‌ی پشتی 15 سانتی‌متر، پهنای باله‌ی دمی 45 سانتی‌متر، تعداد دندان در هر نیمه آرواره 30 تا 38 عدد، وزن حدود 250 كیلوگرم.

 

پراكندگی: در ایران، خلیج فارس و دریای عمان. اكثر اوقات این دلفین در اطراف جزیره‌ی قشم و سواحل بندرعباس مشاهده می‌شود. تقریباً زیستگاه مشتركی با دلفین‌های بینی‌بطری دارد كه فاقد قوز است و رنگی تیره‌تر، باله‌ی پشتی بلند و داسی‌شكل دارد.

 

پراكندگی جهانی: اقیانوس هند، جنوب‌غربی اقیانوس آرام و دریای سرخ.

 

عادات: معمولاً به‌صورت تكی و یا جفت و گاهی در گروه‌های كوچك در نزدیكی سواحل و دهانه‌ی رودخانه‌ها مشاهده می‌شود. بچه‌ها بازی‌گوش‌اند و اغلب حدود یك متر از آب بیرون می‌پرند. سرعت آن از دلفین بینی‌بطری كمتر است. در چند ثانیه‌ای كه تنفس می‌كند، پوزه و قسمتی از قوز پشت از آب بیرون می‌آید. سپس به‌مدت یك تا پنج دقیقه به زیر آب فرو می‌رود. این دلفین قدری خجالتی است و بر خلاف دلفین بینی‌بطری كمتر در اطراف قایق‌ها مشاهده می‌شود.

 

غذا: از ماهی‌ها، اسكوئیدها و سخت‌پوستان تغذیه می‌كند. معمولاً هنگام شب در مناطق كم‌عمق به جستجوی غذا می‌پردازد.

 

تولیدمثل: مدت آبستنی احتمالاً حدود 11 ماه است. یك بچه می‌زاید كه حدود یك متر طول و 14 كیلوگرم وزن دارد كه تا دو سالگی شیر می‌خورد. دلفین گوژپشت هر سه سال یك بار می‌زاید. طول عمر حدود 40 سال است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.