دلفین یونس

نام علمی : Grampus griseus

نام انگلیسی:  Risso's Dolphin  

نام فارسی: دلفین یونس

 

 

پراکندگی

مشخصات: فاقد پوزه‌ی دراز است. جلوی سر تقریباً حالت عمودی دارد. فك بالا معمولاً بدون دندان است، باله‌ی پشتی بلند، خمیده و نوك‌دار، باله‌های سینه‌ای بلند و داسی‌شكل، رنگ بدن خاكستری تیره تا سیاه، كه با بالارفتن سن رنگ حیوان رو به سفیدی می‌گذارد ولی باله‌ها همچنان تیره می‌مانند، بر روی پوست نیز خطوط سفید نامنظمی وجود دارد.

 

اندازه‌ها: طول بدن 5/2 تا 4 متر، طول باله‌های سینه‌ای 60 سانتی‌متر، بلندی باله‌ی پشتی 40 سانتی‌متر، پهنای دم 76 سانتی‌متر، تعداد دندان‌ها در هر نیمه آرواره پایین 2 تا 7 عدد، آرواره بالا معمولاً فاقد دندان و یا گاهی دارای 1 تا 2 دندان است كه وجه تمایز آن با سیار دلفین‌ها می‌باشد. وزن حدود 400 كیلوگرم.

 

پراكندگی: این دلفین برای نخستین‌بار در ایران در سال 1370 توسط نگارنده در سواحل دریای عمان (10 كیلومتری شرق هورگالك واقع در نزدیكی روستای زرآباد بین بندر جاسك و بندر كُنارك) مشاهده و شناسایی شد. این دلفین به‌دلیل نامشخصی مرده و در ساحل افتاده بود. بدن آن سالم ولی رنگش كاملاً سیاه بود.

 

پراكنش جهانی: اكثر آب‌های گرم و معتدل.

 

عادات: از عادات و وضعیت تولیدمثل این دلفین اطلاع دقیقی در دست نیست. غالباً به‌صورت اجتماعی زندگی می‌كند و می‌تواند به مدت نیم‌ساعت زیر آب باقی بماند. اغلب در آب‌هایی كه بیشتر از 180 متر عمق دارد، مشاهده می‌شود. بسیار بازیگوش است. علاقه‌ی زیادی به تعقیب كشتی‌ها، موج‌سواری و بیرون پریدن از آب دارد. این دلفین و دلفین بینی‌بطری هم در اسارت و هم در حالت طبیعی قادرند با هم جفت‌گیری و تولید مثل كنند ولی بچه‌ها نازا هستند. اغلب از اسكوئیدها و یا اختاپوس‌ها تغذیه می‌كنند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.